Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

D1 na Vysočině stála, ucpaly ji uvízlé kamiony

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Dálnici D1 ve směru na Brno uzavřely dnes vpodvečer na Vysočině na půl hodiny uvízlé kamiony. Za Humpolcem mezi 90. a 104. kilometrem policie zastavila provoz kvůli údržbě vozovky. Informace Národního dopravního informačního centra ČTK potvrdila policejní mluvčí Dana Čírtková. Ve zmíněném úseku dnes začaly práce na sanaci dutin pod středovou částí vozovky.

Policisté dopravu zastavili kolem 18:15. "Dálnice ve směru na Brno je v úseku u Větrného Jeníkova uzavřena z důvodu úpravy vozovky," řekla mluvčí. Provoz byl podle dopravního centra obnoven kolem 18:45.

Mezi 94. a 104. kilometrem se dosud kvůli rekonstrukci dálnice jezdí jen dvěma pruhy, po vyplnění dutin a opravách betonového povrchu bude i zde možné odstranit dočasná svodidla. Ta byla do minulého víkendu také mezi 90. a 94. kilometrem.

Třemi pruhy a bez omezení rychlosti se podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) bude mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem jezdit po polovině února. Kvůli zúžení a sněhu v tomto úseku v polovině prosince několikrát zkolabovala doprava, za což sklidil kritiku i ministr dopravy Dan Ťok (za ANO).

Témata:  dálnice D1 nákladní doprava

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy