Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zavraždila svého syna, měla dostat 17 let. Místo toho je na svobodě

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Jednatřicetiletá žena z Plzně odsouzená loni v dubnu k 17 letům vězení za vraždu svého novorozeného syna se dostala na svobodu. Informoval o tom server idnes.cz s tím, že žena uspěla s dovoláním u Nejvyššího soudu. Důvody propuštění soud nesdělil. Chlapce našli v babyboxu ve špatném zdravotním stavu, druhý den zemřel v nemocnici.

Propuštění ženy z vězení serveru potvrdil její advokát Vít Zahálka. "Nejvyšší soud rozhodoval o dovolání, které jsme podali proti odsuzujícím rozsudkům Krajského soudu v Plzni a Vrchního soudu v Praze. Byl jsem informován, že bylo vyhověno našemu dovolání a klientka už byla propuštěna z výkonu trestu. Detaily rozhodnutí neznám," uvedl Zahálka. Nejvyšší soud ve věci rozhodl, potvrdil bez detailů jeho mluvčí Petr Tomíček.

Případ se stal předloni v červenci v bytě v Plzni. Žena porodila chlapce a podle obžaloby proti němu použila hrubé násilí. Po porodu ji vyrušila matka, která odvezla novorozence do babyboxu v Plzni.

Žena vinu popírala a řekla, že neví, jak dítě mohlo být zraněno. Obhajoba argumentovala i tím, že pár hodin po dítěti byl odložený do schránky další chlapec, takže mohlo dojít k záměně.

Témata:  soudy vražda Nejvyšší soud

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy