Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Příbramsku řádil zloděj, Ukradl čokolády, demižon s vínem i erotické pomůcky

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Na Příbramsku řádil nenechavý zloděj. Na několika místech kradl vše, co mu přišlo pod ruku, Celkem napáchal škodu za asi 15 tisíc korun.

Neodolatelnou chuť na sladké měl zřejmě zloděj, který přišel dne 23. ledna do prodejny potravin v Milíně a z regálu ukradl šest čokolád, které schoval pod oblečení. Z obchodu odešel bez zaplacení.

„Policistům se dle popisu podařilo zjistit pachatele, jedná se o 42letého muže, který byl již v minulosti souzen a trestán za obdobnou trestnou činnost,“ uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Brzy se ukázalo, že muž má na svědomí i vykradení dvou zahradních domků v Příbrami. „Koncem října loňského roku vnikl v zahrádkářské kolonii do kolny, kde nic nevzal, ale své stopy zahladil vápnem, které tu všude rozsypal. Z druhé kůlny ukradl desetilitrový demižon s domácím rybízovým vínem a dámské kolo, ve sklepě se mu hodil kameninový zelňák. Pak se vloupal do domu, kde zcizil pánskou bundu a další demižon s vínem,“ informovala Schindlová.

Kradl i na Silvestra. U jiného zahradního domku poškodil pohybové čidlo venkovního světla a ukradl televizor, reproduktor, dva parfémy, tři lahve alkoholu, několik piv a erotické pomůcky. „Celkem způsobil škodu ve výši téměř 15 tisíc korun. Nyní mu hrozí za přečin krádeže a porušování domovní svobody šest měsíců až tři roky pobytu za mřížemi,“ uvedla policie.

Témata:  krimi krádeže Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy