reklama

Rodina Walshových se přestěhuje z Minneapolis na americkém středozápadě do kalifornského Beverly Hills. Rodiče – Jim a Cindy Walshovi – jsou ztělesním staromódních představ a ideálů: on živí rodinu, ona se pilně stará o domácnost. Jejich děti, dvojčata Brenda (Shannen Doherty) a Brandon (Jason Priestley), to ale mají těžší. Jsou vytrženi ze svého domácího, trochu provinčního prostředí a snaží se zapadnout mezi bohaté a světaznalé spolužáky na West Beverly Hills High.

Brenda se nejvíce spřátelí s krásnou, ale namyšlenou Kelly (Jennie Garth) a s nejistou Donnou (Tori Spelling). Postupně se seznamují i s dalšími spolužáky: Steve (Ian Ziering) je Kellyin arogantní bývalý přítel a adoptivní syn televizní hvězdy, Dylan (Luke Perry) náladový surfař, do kterého se zamiluje Brenda, Andrea (Gabrielle Carteris) patrně nejchytřejší dívka ve škole a nováček David (Brian Austin Green), který prostě jen chce, aby ho každý měl rád. Společně prožívají v nelehkém období dospívání přátelství, lásky, rozchody, zklamání a další životní situace.

i přes veškeré spory a šarvátky, které mezi sebou kdy měli, jsou to přátelé a nic na světě nemají radši víc, než jeden druhého - a svoje rodiče. Asi tak by se dal shrnou seriál, který jehož první díl byl odvysílán 4. října 1990. Diváci se pak s mladými a krásnými hrdiny setkávali celých 10 let. Premiéra posledního dílu pak byla 17. května 2000. Od začátku vysílání tak letos uplyne už 29 let. Jak se za tu dobu herci změnili? Podívejte se ve fotogalerii.

Pro většinu mladých herců byl tento seriál odrazovým můstkem k dalším rolím, většina z nich hraje dodnes. Přesto si tyto herce diváci spojují nejčastěji právě se seriálem Beverly Hills. 

Seriál byl natolik úspěšný, že se dočkal pokračování s názvem 90210: Nová generace. Objevila se v něm opět Kelly v podání Jennie Garth, toho času sexy výchovné poradkyně, nebo Shannen Doherty jako Brenda. Obě role ale byly spíše epizodní.