Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté testovali o víkendu řidiče na alkohol. jeden nadýchal 2,5 promile

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Policisté se na Vsetínský o víkendu zaměřili na alkohol za volantem. Deset řidičů během soboty a neděle mělo pozitivní dechovou zkoušku. U celkem šesti řidičů bylo zjištěno více než jedno promile. Ve dvou případech se hodnota dechové zkoušky dostala nad hranici dvou promile.

Policie kontrolovala od sobotního brzkého rána do nedělního odpoledne řidiče a zjišťovala, jestli se před jízdou neposilnili. „Policisté v okrese Vsetín zjistili deset řidičů, kteří měli pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Přistiženi byli jenom muži a to na různých místech okresu. Ve Vsetíně, Valašském Meziříčí ale i v Jablůnce, Poličné, Novém Hrozenkově,“ informoval policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

V šesti případech naměřená hodnota přesáhla hranici jednoho promile, u dvou řidičů to dokonce bylo přes dvě promile. „Ve všech těchto případech zahájili policisté úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Hodnoty dechových zkoušek byly v rozmezí 1,04 – 2,50 promile,“ upřesnil mluvčí.

Nejvíce nadýchal v neděli brzy ráno jednatřicetiletý řidič z Kopřivnice. Ten byl přistižen ve Vsetíně ve vozidle Škoda Felicia a nadýchal 2,50 promile. Policisté mu zakázali další jízdu a sebrali mu řidičský průkaz. „Muž si i převzal sdělení podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedl Malcharczik.

V neděli odpoledne byl zjištěn alkohol i u řidiče, který skončil se Škodou Octavia v příkopu ve Valašském Meziříčí místní části Podlesí. U šestačtyřicetiletého řidiče z Valašského Meziříčí naměřili po nehodě policisté 0,70 promile. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda přesáhla o jeden tisíc deset tisíc korun.

Témata:  Policie ČR alkohol dopravní nehody

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy