reklama

Nebát se a nekrást, pracovat a šetřit. Hesla vzývaných prvorepublikových politiků Tomáše Garrigue Masaryka a Aloise Rašína použil premiér Andrej Babiš ve svém úvodním projevu na pátém celostátním sněmu hnutí ANO. Takový by měl být nynější program hnutí i současného vládního kabinetu.

Premiér ve svém projevu zopakoval oblíbenou mantru, že hnutí ANO je „pro všechny“, nabízí prý program pro důchodce, podnikatele, zaměstnance, vědce, sportovce i kulturně zaměřené lidi.

Na ochoz mezi novináře si úvodní slovo Andreje Babiše přišel poslechnout i jeho mediální guru, marketingový odborník Marek Prchal, kterého Babiš před dvěma lety políbil na pódiu, aby mu poděkoval za vítězství v tehdejších sněmovních volbách.

Bude mu Babiš děkovat i po letošních volbách do Evropského parlamentu? Premiér v to doufá, věří totiž, že v nich hnutí zvítězí. ANO se tak zařadilo po bok ODS a Pirátské strany, jejichž zástupci už vyhlásili vítězství v květnových eurovolbách za svůj cíl.

Pátý celostátní sněm hnutí ANO začal dnes ráno v Centru pohybové medicíny na pražském Chodově. Znovuzvolení Andreje Babiše na post předsedy strany by mělo být podle všech očekávání formalitou, očekává se i potvrzení Jaroslava Faltýnka ve funkci prvního místopředsedy.

Větší souboj se čeká o pozice řadových místopředsedů, nominaci obdrželo hned šest kandidátů. V dopoledních hodinách jsou na programu projevy ministrů za hnutí ANO, k jednotlivým volbám se delegáti dostanou až v odpoledních hodinách.