Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ťok se rozpovídal o úspěších. Citoval Cimrmana, zjednodušil nám život

Dan Ťok
Dan Ťok
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Ministr dopravy Dan Ťok vcelku pochopitelně patří k účastníkům dnešního celostátního sněmu hnutí ANO. Šéf dopravního resortu připomněl přítomným delegátům své úspěchy. Premiér Babiš mu v minulosti vyčítal, že neumí svou práci prodat. Redakce serveru Globe24.cz sleduje sněm přímo z místa konání.

Na dopoledním programu pátého celostátního sněmu hnutí ANO byla i vystoupení jednotlivých ministrů. U řečnického pultu se postupně vystřídali Alena Schillerová, Klára Dostálová, Adam Vojtěch, Richard Brabec a Robert Plaga. Největší pozornost ale přirozeně přitahoval ministr dopravy Dan Ťok.

Ten se rozhodl vyslyšet nedávné výzvy premiéra a předsedy hnutí Andreje Babiše, který ministrovi vyčítal, že neumí svou práci prodat. „Jsem rád, že mohu pohovořit o úspěších,“ začal Ťok svůj projev před členy vládního hnutí.

Jeho slova doprovázela prezentace, hned na prvním snímku se „nečekaně“ objevil graf výstavby dálnic. Podle statistik zahájil Ťok stavbu 132 nových kilometrů dálnic. V grafu opět nechyběly ani údaje o kilometrech modernizované dálnice D1, kterými ministr rád své grafy vylepšuje.

„Ani Cimrman by neotevřel dálnici, kterou někdo nezahájil,“ srovnal Ťok sám sebe s fiktivní postavou geniálního vynálezce.

Ministr se pochlubil, že dodržuje i další ze slibů Babišovy vlády. „Já šetřím,“ řekl a zmínil přitom například levnější provoz mýta, kterým údajně státu ušetřil 12 miliard korun, nebo efektivnější nákupy ministerstva, které přinesly úsporu dalších 2,6 miliard.

Ministerstvo také podle Ťoka zjednodušuje lidem život. Důkazem má být třeba možnost zařídit si řidičský průkaz kdekoliv, zavedení bezpoplatných dálničních úseků, zmenšení povinné výbavy a prodloužení STK pro motorky.

V posledních týdnech a měsících se přitom často spekuluje o Ťokově konci ve vládě. Přáli by si ho komunisté, kteří menšinovou vládu hnutí ANO a ČSSD podporují. Problémy nejvíc přináší táhnoucí se modernizace páteřní dálnice D1.

Témata:  Dan Ťok celostátní sněm hnutí ANO Hnutí ANO Ministerstvo dopravy České republiky Andrej Babiš

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy