Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Petříček je pro přijetí syrských sirotků. Ovčáček ho pořádně zkritizoval

Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček se pustil do šéfa české diplomacie Tomáše Petříčka (ČSSD), který n podpořil nápad na přijetí sirotků ze Sýrie. Na Hradě se ale jeho nápad s pochopením nesetkal.

Šéf české diplomacie se vyslovil pro to, aby Česká republika přijala sirotky z uprchlických táborů v Řecku. Podpořil tak iniciativu lidovecké europoslankyně Michaely Šojdrové, která tuto myšlenku dlouhodobě prosazuje.

Šojdrová se netají tím, že ji podpora ministra Petříčka těší. „A co udělalo po ránu radost vám? Mně tato zpráva od @Tpetricek! Děkuji za podporu!“ zaradovala se europoslankyně na twitteru.

O poznání méně nadšeně na zprávu reagoval hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Ten poukázal na fakt, že Premiér Andrej Babiš o nápadu se Šojdrovou v minulosti jednal a že se nakonec rozhodl pro jinou formu pomoci dětským uprchlíkům.

„Pan premiér plánuje výstavbu centra pro 50 sirotků v Sýrii a postupně chce toto centrum rozšířit. To je opravdová a záslužná pomoc ohroženým dětem. Přesouvání dětí do cizího prostředí - jako by byly balíky slámy - je mimořádně neetické politikaření,“ zlobí se Ovčáček.

Témata:  Tomáš Petříček Michaela Šojdrová Jiří Ovčáček uprchlíci Sýrie

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy