Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vláda se obměňovat nebude? Marta Nováková svůj výrok o datech zřejmě ustojí

Vláda
Vláda
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes nemluvil o vládní budoucnosti s ministryní průmyslu Martou Novákovou (za ANO), která čelí kritice kvůli svým vyjádřením o ceně mobilních dat. Řekl to na tiskové konferenci po jednání kabinetu. V úterý označil Babiš některé výroky Novákové o mobilních datech za nepřijatelné.

Babiš dnes nechtěl mluvit o tom, zda má Nováková jeho podporu. "Eventuální personální změny ve vládě zásadně nebudu veřejně řešit," řekl. Pokud by se rozhodl Novákovou vyměnit, nejprve by informoval Zemana a také koaliční partnery. Nyní ale věc podle něj není na stole.

Nováková vzbudila nedávno rozruch výrokem o tom, proč mají Češi drahá mobilní data. V České televizi uvedla, že Češi spíš hledají připojení k bezdrátovým wi-fi sítím. Vybudování mobilních sítí podle ní stálo operátory miliardy korun a data jsou drahá, protože je využívá jen malá skupinka lidí.

"My potřebujeme, aby daleko víc lidí využívalo těch mobilních sítí. A to je jedna z cest, která ke zlevnění dat povede," řekla.

Témata:  Andrej Babiš vláda Marta Nováková

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy