Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi jsou spokojeni s programem vlády. Babiš jako premiér jim ale vadí

Andrej Babiš (ANO)
Andrej Babiš (ANO)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Lidé jsou s programem nynější vlády pod vedením Andreje Babiše (ANO) převážně spokojeni, stejně jako před rokem v případě tehdejšího menšinového kabinetu ANO. V hodnocení premiéra a personálního složení kabinetu ale nadále převládá mezi lidmi nespokojenost, která se zvýšila. Meziročně se naopak zlepšilo vnímání činnosti vlády. Vyplývá to z dnes zveřejněného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Ve všech posuzovaných aspektech je současný kabinet ANO a ČSSD s podporou KSČM vnímán lépe než předchozí koaliční vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD), jejíž členem bylo ANO a KDU-ČSL.

Počet lidí spokojených s Babišem jako premiérem se za rok příliš nezměnil, aktuálně jich bylo 42 procent. Počet nespokojených se zvýšil z 48 procent na letošních 52 procent. S personálním složením vlády bylo spokojeno 37 procent dotázaných (o tři procentní body více), nespokojeno bylo 54 procent, což byl nárůst o šest procentních bodů.

S programem nynější Babišovy vlády bylo podle letošního průzkumu spokojeno 52 procent lidí, což bylo o devět procentních bodů více než před rokem, kdy vládl jednobarevný kabinet ANO. Nespokojenost zůstala na 34 procentech.

Spokojených i nespokojených lidí s činností vlády bylo shodně 47 procent. Spokojených bylo ale o šest procentních bodů více než před rokem, nespokojených bylo o tři procentní body více. Komunikaci vlády s veřejností letos kladně ohodnotilo 45 procent dotázaných, nespokojených bylo 47 procent. Oba tábory v tomto hodnocení za rok mírně posílily zhruba stejnou měrou.

Témata:  Andrej Babiš vláda průzkumy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy