Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Spadla klec. Policie chytila v Česku mezinárodně hledaného zločince

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Mezinárodně hledaného cizince, který byl odsouzen k šesti letům vězení, zadrželi policisté v Uherském Hradišti. Evropský zatykač na jednapadesátiletého muže vydaly justiční orgány Itálie. ČTK to dnes sdělila policejní mluvčí Hana Rubášová.

Hledaný cizinec se v Česku nějakou dobu ukrýval.

"Zadržený muž byl zákrokem policistů velmi překvapen, protože se při svém ukrývání spoléhal i na falešnou identitu, na kterou měl i padělané doklady, kterými se prokazoval," uvedla Rubášová.

Krajský soud v Brně poslal cizince do předběžné vydávací vazby. "V současné době probíhají úkony spojené s vydáním zadrženého muže vyžadujícímu státu. Italská policie vyjádřila poděkování za rychlou a efektivní spolupráci," dodala Rubášová.

Témata:  krimi cizinci Zlínský kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy