Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté zadrželi v Praze nebezpečného žháře, bezdomovec na ně poštval psy

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Policie zadržela a obvinila šestadvacetiletého muže, který má podle kriminalistů na svědomí minimálně 31 požárů aut, kontejnerů a zahradních přístřešků v Praze Letňanech a Vysočanech a také ve středočeském Káraném. Vzniklá škoda podle policie činí téměř jeden milion korun. Muž je ve vazbě, hrozí mu až tři roky vězení. Při zadržení podezřelého poštval přihlížející bezdomovec na policisty psy. I on je nyní ve vazbě, za násilí proti úřední osobě mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky. ČTK to dnes sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Zadržený žhář se k 31 požárům, které jsou zatím zadokumentovány, doznal. První založil loni 18. prosince a zatím poslední zadokumentovaný požár je z 3. března.

"Těsně před Vánoci stihl během jednoho večera v rozmezí cca 20 minut zapálit v pražských Letňanech hned šest aut," uvedl mluvčí. Prošetřování případu i nadále pokračuje, neboť se kriminalisté důvodně domnívají, že žhářských útoků má mladík na svědomí mnohem víc, dodal.

Podezřelého policie zadržela 6. března večer na nádraží Vysočany. Akci přihlížel čtyřiačtyřicetiletý bezdomovec, který podle mluvčího na jednoho z detektivů poštval své dva psy. "Rozzuření psi doslova rozsápali jeho vrchní část oděvu," uvedl Hulan. Odvolat psy donutil bezdomovce až varovný výstřel, poté nastoupil do vlaku a odjel. Policie ho pak zadržela na nejbližší stanici v Horních Počernicích.

Témata:  krimi žhářství Praha Policie ČR

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy