Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Průmyslové haly v Přerově zachvátil mohutný požár, škoda 10 milionů

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Hasiči mají rozsáhlý požár průmyslových hal v ulici 9. května v Přerově pod kontrolou. Nikdo při něm nebyl zraněn, odhadovaná materiální škoda činí deset milionů korun. Příčina vzniku požáru zatím není známa. Na místě zasahovalo osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů, vyhlášen byl druhý ze čtyř stupňů požárního poplachu. ČTK to dnes před 10:00 řekl mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

"Požářiště stále doutná, odpařuje se z něj voda, ale nevykazuje už žádná plamenná hoření. Místo bylo zkontrolováno termokamerou a je postupně připravováno k protokolárnímu předání vlastníkům," uvedl mluvčí.

???POŽÁR PŘEROV???? FOTKY PO PŘÍJEZDU?I nadále pokračujeme v likvidaci rozsáhlého požáru průmyslových hal na ulici 9.května Přerově. Podívejte se na fotky po příjezdu prvních jednotek. Škody jsou prozatím sečteny v částce 10. mil korun. Vše je bez zranění! pic.twitter.com/M6qdWfpWWZ

— Hasiči Olomouc ??‍?? (@hasici_olomouc) 7. dubna 2019

Oznámení o požáru přijali hasiči v neděli krátce před 04:00. Podle Hošáka hořela především hala o rozměrech zhruba 50 krát 20 metrů. "Objekt byl celý v plamenech. Požár částečně zasáhl i další haly, kde se nám jej ale podařilo lokalizovat velmi rychle," řekl Hošák. Zplodiny hoření podle něj neznamenaly pro obyvatele města výrazné nebezpečí.

Po příjezdu hasičů se zevnitř hořící haly ozývaly silné exploze. Kvůli výbuchům a také narušené statice objektu hasily jednotky požár zvenčí s využitím dýchací a výškové techniky. Příčinu vzniku požáru bude dnes na místě zjišťovat vyšetřovatel hasičů.

Témata:  Přerov hasiči požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy