Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jermanová odejde ze Sněmovny, pokud se stane hejtmankou

Jaroslava Jermanová /ANO/
Jaroslava Jermanová /ANO/
Foto: Reprofoto ČT

Praha – Krajskou kandidátku ANO ve středních Čechách povede místopředsedkyně Poslanecké sněmovny. V případě, že by byla zvolena a stala se hejtmankou, vzdala by se svého místa nejen ve Sněmovně, ale i postu benešovské radní. Ve středních Čechách momentálně vládne koalice ČSSD a KSČM.

Hnutí ANO dnes představilo své středočeské kandidáty pro krajské a senátní volby. Jermanová při té příležitosti uvedla, že pokud v kraji získá nějakou uvolněnou funkci Poslaneckou sněmovnu opustí. Podle svých slov si uvědomuje, že se obě funkce nedají skloubit.

Spokojená by prý byla, kdyby kandidáti ANO ve středních Čechách získali kolem 25 procent hlasů. V případě, že by hnutí bylo natolik úspěšné a Jermanová se stala hejtmankou, rezignovala by i na funkci benešovské radní, protože by byla ve střetu zájmů.

Jermanová také řekla, že nechce dělat negativní kampaň a vymezovat se proti ostatním. „Uvidíme, jakým způsobem nám to voliči rozdají, a podle toho budeme jednat. Já jednám se všemi slušnými lidmi, kteří mají stejný cíl, a je mi jedno, jakou mají stranickou knížku," řekla.

Kampaň hnutí, na kterou by měly padnout asi čtyři miliony korun, by měla být kontaktní a ANO se zaměří hlavně na malé obce a začne o prázdninách. Hlavní část vypukne v půlce srpna. Kandidáti budou rozdávat sladkosti, zvát lidi na kávu, chodit s nimi do hospod.

Za klíčové body považuje hnutí bezpečnost, transparentní financování a efektivní řízení kraje, zdravé zdravotnictví, podporu a rozvoj vzdělání, kvalitu sociálních služeb, rozvoj dopravní infrastruktury a péči o životní prostředí.

Témata:  Jaroslava Jermanová Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky Volby 2016

Aktuálně se děje

12. června 2024 14:52

K volbám do Evropského parlamentu přišla zhruba polovina voličů unijních zemí

Účast ve volbách do Evropského parlamentu dosáhla v Evropské unii průměrně 51,01 procenta, což je nejvyšší volební účast v EU od roku 2004.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy