Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok na Feriho: Policie incident prověřuje, obvinění zatím nepadlo

Dominik Feri (TOP 09)
Dominik Feri (TOP 09)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

V případu napadení poslance TOP 09 Dominika Feriho, na kterého v neděli při ochutnávce vín v Boršicích na Uherskohradišťsku zaútočili dva muži, obvinění dosud nepadlo. Kriminalisté na případu dál pracují. Opoziční politik byl po napadení převezen s řeznou ranou na zádech do nemocnice v Uherském Hradišti, odkud ho zdravotníci po ošetření propustili.

"Nadále zjišťujeme okolnosti incidentu a prověřujeme získané informace. Konečná právní kvalifikace případu dosud nebyla stanovena," uvedla dnes policejní mluvčí Milena Šabatová. Identitu obou podezřelých policisté znají, jde podle nich o muže z Uherskohradišťska ve věku 25 a 48 let.

Hrachem na stěnu, ale přeci jen: mladšího útočníka jsem nikdy předtím neviděl, nemluvil s ním, ani ho nijak neprovokoval. Staršího totéž s výjimkou, že jsem ho potkal na stejné akci dva nebo tři roky zpátky. Tehdy mi vyrazil sklenku z ruky a začal do mě strkat. Tolik k tomu.

— Dominik Feri (@DominikFeri) 22. dubna 2019

Incident se podle policie odehrál v neděli kolem 17:00, kdy dva muži napadli poslance na veřejném prostranství. Údajně padly i rasistické nadávky. Feri má z otcovy strany předky v Etiopii.

Policie už v neděli uvedla, že zjišťuje, zda nebyly spáchány trestné činy výtržnictví, násilí proti úřední osobě a ublížení na zdraví. Policejní mluvčí Monika Kozumplíková v pondělí ČTK řekla, že podle dosud zjištěných informací šlo o konflikt místního charakteru související zejména s vypitým alkoholem.

Témata:  Dominik Feri napadení TOP 09

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy