Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fiala se omluvil Majerové Zahradníkové za hrubý výrok. Tvrdil, že je zamilovaná do Klause mladšího

Petr Fiala na 24. kongresu ODS
Petr Fiala na 24. kongresu ODS
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Předseda ODS Petr Fiala dnes ve Sněmovně uvedl, že se omluvil Zuzaně Majerové Zahradníkové (dosud ODS) za výrok, že je asi zamilovaná do Václava Klause mladšího, když nehlasovala pro jeho odvolání ze školského výboru. Fiala také řekl, že výrok nemyslel urážlivě, měl podle něho zlehčit situaci.

Poslankyně ANO Miloslava Rutová na sněmovním plénu navrhovala, aby se Fialovým "hrubým výrokem" poslanci zabývali a vyzvali ho k omluvě. Rutová soudí, že Fialova slova byla urážlivá a ponižující, neslučitelná s lidskou důstojností.

Na program schůze dolní komory se ale záležitost nedostala. Rutové návrh na zařazení nového bodu vetovaly kluby ODS, KDU-ČSL a STAN.

Majerová Zahradníková před týdnem při odvolávání nezařazeného poslance Klause ze školského výboru řekla, že návrh ODS podpořit nemůže, protože vždy byla zastánkyní odbornosti. Fiala tehdy před novináři uvedl, že si rozhodnutí Majerové Zahradníkové nedokáže vysvětlit.

"Snad jen tím, že paní poslankyně může být do Václava Klause zamilovaná nebo něco takového, racionální důvod nevidím," žertoval.

Majerová Zahradníková dnes vystoupila z poslaneckého klubu ODS, jak už dříve avizovala.

Témata:  Petr Fiala Václav Klaus ml. Zuzana Majerová Zahradníková ODS

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 20:49

Bělorusko tvrdí, že úspěšně zabránilo pokusu o dronové útoky z Litvy

Šéf Běloruského výboru pro státní bezpečnost (KGB) Ivan Tertel tvrdí, že jeho země úspěšně zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy směřující na hlavní město Minsk a jeho okolí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy