Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po nehodě na Pražském okruhu hořel autobus: Nejméně jeden člověk zemřel

Nehoda autobusu na Pražském okruhu
Nehoda autobusu na Pražském okruhu
Foto: HZS Praha

Jednotky Integrovaného záchranného systému zasahují u vážné nehody autobusu a nákladního auta na Pražském okruhu. Nehoda si vyžádala minimálně jedno úmrtí a 14 zraněných osob. Mezi účastníky figuroval i vězeňský autobus, trestanci jsou však v kompetenci policie.

Podle informací serveru EuroZprávy.cz došlo k dopravní nehodě tří vozidel, z nichž jedno převáželo vojenskou techniku, na 19. kilometru pražského okruhu ve směru od dálnice D1 k dálnici D5 u městské části Řeporyje. Nehoda si vyžádala jedno úmrtí.

U požáru autobusu na Pražském okruhu v oblasti Řeporyj zasahují dvě jednotky hasičů. pic.twitter.com/AtnJnzm0eO

— Hasiči Praha ? (@HasiciPraha) 2. května 2019

„Komunikace je směrem k dálnici D5 s ohledem na následky nehody zcela uzavřená,“ uvedl pro EuroZprávy.cz mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. V opačném směru je provoz omezen. Policisté odklání dopravu a podle odhadů bude odstranění následků trvat několik hodin.

Jedním ze tří vozidel, která havarovala, je autobus Vězeňské služby. „Osoby přepravované v tomto voze by měly být v tuto chvíli v naší kompetenci,“ konstatuje mluvčí Hulan.

Aktualizace: na místě je podle posledních informací 14 zraněných z toho 1 těžce, 1 středně, 12 lehce a jeden člověk je mrtvý. Na místě zasahuje navíc i speciální vůz Atego. @HasiciPraha @PolicieCZ

— ZZS HMP (@zzshmp) 2. května 2019

Pražští hasiči na Twitteru uvedli, že požár vozidel už je pod kontrolou a na místě probíhá dohašování. Do péče Zdravotnické záchranné služby předali několik osob, na místě zasahuje i vrtulník letecké záchranky.

Záchranáři na sociální síti upřesnili, že je na místě 12 lehce, 1 středně a 1 těžce zraněný člověk, a potvrdili také jedno úmrtí. U nehody zasahovalo 5 sanitek a vrtulník a byl vyhlášen traumaplán. Zasahuje i speciální vůz Atego.

Témata:  nehody autobusů Praha záchranáři

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy