reklama

Jágr byl podle svých slov v Číně byl sám za sebe chtěl docílit toho, aby se stal hokej v Číně populární. Tvrdí také, že když byl v Číně Wayne Gretzky nebo týmy severoamerické NHL, žádná kritika se nekonala.

Poukazuje pro Deník N také na to, že by v Číně mohla vzniknou soutěž, ve které by vzniklo více příležitostí nejen pro hokejisty, ale i pro trenéry. "Stejně, jako to bylo dříve v Německu nebo ve Švýcarsku, kde hokej nebyl populární. Naše hokejová škola je na vysoké úrovni, trenérská škola také, takže naši trenéři jezdili trénovat do Německa a do Švýcarska a díky tomu udělali dobré jméno a otevřeli hranice pro další hokejisty a další trenéry. To samé je i s Čínou, protože je tam obrovský trh a všichni po tom touží," uvedl.

Proč tam ale jel se Zemanem? Podle svých slov proto, že díky tomu dostal větší příležitost hokej propagovat. Domnívá se, že kdyby jel na vlastní pěst, nikdo si ho nevšimne. Ale když přijede s prezidentem, lidé ho berou daleko více.

"Co si budeme namlouvat, prostě tak to je. Máte otevřené dveře k různým setkáním, ať se to týká třeba ministra sportu, a máte možnost hokej zpopularizovat," uvedl.

Vyjádřil se také k fotografii s hradním kancléřem Vratislavem Mynářem, na kterého podala nevládní organizace Transparency International (TI) trestní oznámení kvůli údajnému podvodu s dotacemi za 32 milionů korun na stavbu penzionu.

Sám Jágr na fotce nic špatného nevidí. "Tak promiňte, jestli jsem se vyfotil s někým. Fotím se s miliardou lidí. Snažím se nikoho neodmítnout a snažím se mít všechny rád. Můj pohled na život je asi jiný než u většiny lidí, ale dělám věci tak, jak je cítím, a dělám je s láskou,“ uvedl.

Redaktorka ale namítla, že ona sama by se fotila jen s člověkem, se kterým názorově souzní. "Takže když za vámi někdo přijde a požádá vás o fotku, vy se ho budete ptát na to, jaký má názor? A teprve až potom, když bude mít stejný názor na věci jako vy, se s ním vyfotíte? Tak to berete? To vám přeju hodně štěstí. Jestli budete slavná a budete se takhle fotit, moc toho nevyfotíte,“ vysmál se jí Jágr.