reklama

Milouš Jakeš byl tajemníkem ústředního výboru KSČ (nejdůležitější pozice v komunistických režimech) v době pádu komunistického režimu v listopadu 1989.

Komunistický politik je dodnes připomínkou starých časů, jelikož ho v srpnu čeká úctyhodných 97 let. Je známý svým projevem v němž upozornil na vysoké odměny prominentních umělců režimu. Do televize v roce 1989 pronesl, "No tak řekněme paní Zagorová, je to milá holka, všechno… ale ona už tři roky po sobě bere 600 tisíc každý rok."

Asi nikoho nepřekvapí, že dodnes převratu v roce 1989 lituje. "Nemělo k takovému převratu dojít, byli bychom dnes dál," uvedl na setkání komunistický politik.

Letošní oslavy 1. máje se také pojily s půlkulatým výročím 15ti let od vstupu České republiky do Evropské unie. V tomto ohledu si ovšem bývaly tajemník strany Jakeš přichystal nečekanou odpověď. "Myslím, že to bylo správné, že se vstoupilo do EU. Jde o to, aby EU nechala větší práva jednotlivým státům a nechtěla to dělat všechno a nařizovat za všechny," ocenil výhody evropského společenství komunista.

Jeho názor je dokonce v určitém rozporu s politikou KSČM, která je k EU velmi kritická. Milouš Jakeš se také připravuje na nadcházející volby do Evropského parlamentu. "Volby jsou na to, aby k nim člověk šel. Kdo nejde, tak se zříká vlivu. Pak může nadávat, ale jen na sebe," uvedl na závěr komunista Milouš Jakeš.