reklama

„Vážená paní Samková, zasílám Vám pozvání pro předtáčení debaty kandidátů do Evropského parlamentu. Pořad Politické spektrum, které moderuje pan Bohumil Klepetko, se bude vysílat na zpravodajské ČT24 dne 12. května v 14:05 na ČT24,“ píše se v pozvánce, kterou Samková zveřejnila na svém Facebooku.

V dopise je uvedeno sedm neznámých politických subjektů, které budou do vysílání pozvány. „Pro šest politických subjektů je vyhrazeno celkem 55 minut veřejnoprávního vysílání. To jest cca 9 minut pro každého. Každý subjekt má zodpovědět na čtyři otázky, to je něco velmi málo přes dvě minuty na otázku. Kromě toho si musí svůj chleba zasloužit i moderátor,“ napsala na sociální síti právnička svůj pocit, že má pro prezentaci politického programu málo času.

Právnička se logicky domnívá, že diskuze neznámých politiků z neznámých stran nebude příliš vděčným tématem. „Kromě toho za pozastavení se slouží i samostatné "sestavování bloku diskutujících", které samozřejmě provedla Česká televize zcela svévolně. Místo toho, aby do každého bloku dala alespoň jednu parlamentní stranu, případně stranu, která již má v EP svého zástupce, což by debatu alespoň trochu oživilo, vytvoří mrtvolnou hodinku chrlení volebních hesel.“

Představila tak neobvyklou myšlenku, že by pozornost těchto stran měla být zvětšena přítomností známějších politiků ze známějších stran. Samková v minulosti v politice působila v dresu nejrůznějších uskupení. Nejdříve byla poslankyní za Romskou občanskou iniciativu, pak poslankyní za ODS a zastupitelkou Městské části Praha 2 za Top 09.

Kandidovala také za Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury jako vedoucí kandidátky do eurovoleb 2014. Jenže kvůli podezření, že u oklamání Čeké spořitelny při odkupu 20 milionové pohledávky strana její kandidaturu zrušila.

Samková byla usvědčena také z šíření nepravdivých výroku na sociálních sítích na internetu.