reklama

Babiš v České televizi představil svůj plán, který by měl zajistit, aby peníze neotékaly do zahraničí,a le zůstaly v Česku. Banky by se podle jeho slov měly „podělit o zisk, neúčtovat poplatky a peníze z dividend nechat v Čechách".

Hamáček se už v minulosti nechal slyšet, že myšlenku na zřízení fondu nepovažuje za systémovou – a na tom trvá i dnes. „Bankovní daň není nebezpečný experiment, ale standardní daň, kterou používá více než 10 zemí EU včetně našich sousedů. Vynesla by 14 miliard korun! Důchodci a mladé rodiny si je zaslouží!“ vzkázal prostřednictvím sociálních sítí.

Svému vládnímu partnerovi poslal důrazný vzkaz. „Musí nám víc záležet na rodinách, seniorech nebo platech učitelů či policistů než na ziscích bankéřů, které nakonec skončí mimo ČR! Je fér přinutit banky,aby přispívaly na zlepšení života občanů. Není absurdní,že se ve vládě dohadujeme s ANO, jestli zvýšit rodičák o 80 tisíc?“ dodává předseda ČSSD.

Z Hamáčka si kvůli jeho slovům utahuje například známý český kuchař a zakladatel a šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk. „Maj recht předsedo! Jen se chci optat od koho si budou příště půjčovat. Tedy, kdyby se jim to náhodou přeci jen s tím Altnerem zvrtlo. Klid, dělám si hloupou legraci. Jako vy. Ale blbejm se vaše slova líbit budou,“ vzkázal mu Vaněk.