reklama

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) zrušení doplatku hájil tím, že jeho přínos pro pacienty není nijak zásadní. Nemá prý smysl hradit 150 korun na brýle, které stojí několik tisíc korun.

„Tak od srpna končí doplatek na brýle - to asi proto, aby si 6 milionů lidí nepřečetlo, jaké je složení potravin,“ rýpla si na sociálních sítích Vojtěchova kolegyně z vlády Jana Maláčová.

Jenže od Čechů to ministryně práce pořádně schytala. „Ne, to proto, že jste prachy vyhodili na slevy na jízdném, tak si je teď budete vybírat jinde. Ale vždycky od lidí, co jim jako pomáháte,“ stěžuje si na sociálních sítích pan Vratislav.

„ČSSD opouští vládu a přechází do opozice? Wow! Gratuluji!,“ utahuje si z Maláčové pan Martin. „Jsem přesvědčený, že twitter paní Maláčové MUSÍ být fake profil nějakého vtipálka. Tahle "moudra", která tu skoro denně čtu, jsou v podobném stylu "střelby do vlastních nohou" jaký tu předvádí např. J.Ovčáček. Tohle prostě nemůže ministr vlády jakéhokoliv státu EU vést,“ přisadil si Jan.

„Abych neměl místo brýlí dvě dna od půl litrů, tak mne jen skla přijdou na cca 3 tisíce + obroučky 1-2tis., doplatek cca 400 mne opravdu nevytrhne, na brýle si musím našetřit a bez vaší pomocné ruky, která mi tahá peníze z kapes, by mi to šlo rychleji,“ vzkázal Maláčové pan Petr.