Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lži v přímém přenosu, prasárna! Pirátský poslanec to spočítal TV Nova

Michálek, Jakub (Pirátská strana)
Michálek, Jakub (Pirátská strana)
Foto: Facebook

Ve zpravodajské relaci TV Nova byla odvysílána reportáž se lživými informacemi. Problém se týkal informace ohledně nákladů na pracovní cestu pirátským zastupitelů na pražském magistrátě. Předseda poslaneckého klubu Pirátů televizi zkritizoval na sociálních sítích.

Samotná TV Nova záhy přiznala, že se jednalo o nepravdivý údaj. V reportáži byly uváděny náklady na pracovní cesty pirátských zastupitelů v čele s primátorem Zdeňkem Hřibem do USA a na Tchaj-wan, které měly činit 700 tisíc korun.

Jenže suma byla za náklady celého pražského magistrátu nejen za Piráty. "V této souvislosti chceme uvést na pravou míru chybnou informaci, která se objevila v naší reportáži. Informovali jsme v ní, že cesty pirátů stály 700 tis. korun. Tyto náklady, ale byly vynaloženy za celý pražský magistrát. Zahraniční cesty pirátů vyšly na 170 tis. korun," uvádí se v opravné zprávě TV Nova.

Pro poslance Jakuba Michálka nejde o dostatečný formát nápravy. "To je asi jako bych tvrdil, ze má ředitel zpravodajstvi Kratochvíl pět manzelek a pak to vydával za "nepřesny" údaj, kdyby měl pouze jednu. Jsem rád, že to uvedli (samozřejmě po další diskreditačni reportáži a v jiném čase) na pravou míru, ale mrzí mě, že se Nova za tuhle prasárnu ani pořádně nezvládla omluvit," uvedl na Facebooku Michálek.

Televize Nova uvedla ve sve hlavni reportazi v Televiznich novinach, kterou sleduje cca milion divaku, tedy jde o nejsledovanejsi zpravodajstvi v zemi, lzivy udaj, kde prehnala nase vydaje na... https://t.co/MrtM5HfjmK

— Jakub Michálek (@JakubMichalek19) May 9, 2019

Podle poslance je záměr reportáže značně podezřelý, i ve vztahu ke sledovanosti relace. "Televizní noviny sleduje cca milión divaků, tedy jde o nejsledovanější zpravodajství v zemi, lživý údaj, kde přehnala naše výdaje na zahraniční cesty pětinásobně, dokonce tam zmínila cestu na Tchaj-wan, která byla zadarmo. Fakt nechutná ulhaná reportáž o které snad ani nechci vědět, jak vznikla. Vykonstruovala tak totalní pseudokauzu a udajný problém v koalici," uvedl do souvislosti podezřelou reportáž poslanec Michálek.

Témata:  Česká pirátská strana Jakub Michálek (Pirátská strana) TV Nova

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy