Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letadlo s poškozeným podvozkem přistává u Příbrami, na místě operují hasiči

Letadlo bezpečně přistálo. Čtyři osoby, které byly na palubě, nebyly zraněny.
Letadlo bezpečně přistálo. Čtyři osoby, které byly na palubě, nebyly zraněny.
Foto: HZS Středočeského kraje

Hasiči, policisté a záchranáři zasahují na letišti Dlouhá Lhota u Příbrami kvůli nouzovému přistání letadla s poškozeným podvozkem. Na jeho palubě jsou čtyři lidé. Hasiči přistávací dráhu pokryli hasební pěnou, aby zabránili případnému požáru, řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Tereza Fliegerová. Hasiči následně na twitteru potvrdili bezpečné přistání letadla.

"Letadlo bude nouzově přistávat, má poškozený podvozek. Hasiči pokládají velké množství pěny na doletovou plochu, aby se podařilo co nejrychleji eliminovat případné zahoření," uvedla Fliegerová kolem 11:15.

Nouzové přistání letadla pic.twitter.com/Dqz9f3mzAr

— HZS ScK (@HZS_ScK) 11. května 2019

Podle policejní mluvčí Markéty Johnové byla událost hlášena před 10:30. Kolem 11:40 letadlo ještě nedosedlo. Mluvčí uvedla, že je zatím stále ve vzduchu, aby vyčerpalo palivo. Následně letadlo za asistence hasičů bezpečně přistálo.

V pohotovosti jsou také záchranáři. "Máme tam tři pozemní posádky a pražskou leteckou a čekáme," řekla ČTK mluvčí krajské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Témata:  letectví a letadla hasiči Středočeský kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy