Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vražda sedmiletého chlapce v Pardubicích: Kvůli smrti prvňáčka byl zatčen jeho otec

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Pardubičtí kriminalisté vyšetřují násilnou smrt dítěte. Dítě mladší deseti let zahynulo v noci na dnešek v Pardubicích. Zadrželi čtyřicetiletého muže a jeho účast na úmrtí prověřují, řekla ČTK mluvčí krajské policie Markéta Janovská.

K případu policie vyjížděla v 1:00 do rodinného domu v Pardubicích. "Bylo ihned jasné, že se jedná o násilnou smrt," uvedla Janovská. Bližší okolnosti případu nechce policie kvůli jeho citlivosti zatím uvádět. Není ani jasné, zda zadržený byl příbuzným dítěte nebo ne.

Zdravotníci původně v noci vyjížděli k dospělému muži. Na místě nalezli malé dítě v bezvědomí. "Ihned po nálezu byla zahájena neodkladná resuscitace a provedeny urgentní chirurgické život zachraňující úkony. Bohužel ani po téměř hodinu trvající resuscitaci se nepodařilo u dítěte obnovit srdeční akci a pacient zemřel," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleš Malý.

Podle nepotvrzených informací ČTK zemřel sedmiletý chlapec, který chodil do první třídy. Policie zadržela pravděpodobně jeho otce.

Témata:  vražda sedmiletého chlapce v Pardubicích Pardubice krimi Policie ČR vražda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy