Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drsný vzkaz Babišovi: Tvoje uzeniny by v Německu vůbec nejedli. A my tě navíc volíme!

Andrej Babiš (ANO)
Andrej Babiš (ANO)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Premiér Andrej Babiš před volbami vytáhl téma, které se dotýká všech Čechů – dvojí kvalitu potravin. Například ČSSD, jeho koaliční partner, mu ovšem vyčítá, že se o toto téma až dosud nezajímal a že to byli právě mimo jiné sociální demokraté, kteří se zasadili o to, aby se o problému v Bruselu jednalo. Někdejší místopředseda Evropského parlamentu Libor Rouček (ČSSD) navíc připomíná, že nekvalitní potraviny vyrábí i Babišovy firmy.

Babiš uvedl, že byl nakupovat v Německu. „Projel jsem několik nákupních řetězců u nich i u nás. A udělal všude identický nákup. A už vím, jak to je. Mám důkazy,“ tvrdí. „Objevili jsme naprosto skandální a flagrantní rozdíly ve složení několika potravin, které si kupujeme. Stejný obal, rozdílné složení. A protože jsme je pak ochutnali, tak jsme zjistili dokonce i rozdílnou chuť. Logicky. Když je receptura odlišná,“ říká to, na co někteří politici a odborníci upozorňují už roky.

Odmítl také útoky kolegů z ČSSD. „Žádné téma nikomu nepatří. Ani slovo „Silné“, ani červená barva. A vydat se do světa a dovézt k nám věci, které se nám líbí, jsme měli už v roce 1990. Určitě by to u nás vypadalo ještě líp, než to vypadá teď. Podle kolegy Petříčka prý jejich poslankyně v europarlamentu Olga Sehnalová o dvojí kvalitě potravin už dlouho mluví. Ano, mluví. Deset let tam sedí. A změny nedosáhla,“ vzkázal.

Jenže Rouček, který ČSSD roky v EU zastupoval, si to nenechal jen tak líbit. „Je až dojemné pozorovat, jak se Andrej Babiš začal před volbami do EP zajímat o téma dvojí kvality potravin. A nadávat na Evropskou unii. Ano, dvojí kvalita potravin v Evropě často existuje,“ přiznává.

Jenže se na tom podle něj podílí právě Babiš. „V Německu či v Rakousku by například lidé nikdy nejedli nekvalitní uzeniny vyrobené v Babišových firmách Kmotr či Kostelecké uzeniny. U nás lidé nejenže tyto uzeniny jedí, ale Babiše dokonce ještě volí!! Naše blbost a náš problém. NE EU!“ dodává důrazně Rouček.

Témata:  Andrej Babiš Libor Rouček

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy