Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bohuslav Svoboda ve Sněmovně zkolaboval, kolega ho našel ležet na zemi

Bohuslav Svoboda na 24. kongresu ODS
Bohuslav Svoboda na 24. kongresu ODS
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ve Sněmovně museli zasahovat záchranáři. Poslanec ODS a bývalý pražský primátor Bohuslav Svoboda (75) totiž zkolaboval a musel být převezen do nemocnice.

Svobodu, který je povoláním lékař, podle Práva našel jeden z kolegů ležet před výtahem. Ihned proto zavolal záchranku. Poslanec ODS byl s podezřením na mozkovou příhodu převezen do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích.

Záchranáři potvrdili, že do Sněmovny opravdu vyráželi, jméno pacienta ovšem neprozradili. Šlo prý o pětasedmdesátiletého muže, který měl neurologické potíže.

Není to poprvé, kdy ve Sněmovně zasahovali zdravotníci. Loni v září museli pomoci čestnému předsedovi TOP 09 karlu Schwarzenbergovi, který po pádu také skončil v nemocnici. Před dvěma roky ve Sněmovně zkolaboval i místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek, praskl mu žaludeční vřed.

Témata:  Bohuslav Svoboda Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy