Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Demonstranti jsou podivné zjevy? Topolánek tvrdě si podal Miloše Zemana

Prahou prošla demonstrace proti Babišovi
Prahou prošla demonstrace proti Babišovi
Foto: Petr Čepela / INCORP images

Někdejší premiér a prezidentský kandidát Mirek Topolánek se pustil do prezidenta Miloše Zemana kvůli jeho slovům o demonstrantech a demonstracích proti premiérovi Andreji Babišovi a ministryni spravedlnosti Marii Benešové. Poslal mu drsný vzkaz.

Zeman se v pravidelném pořadu Týden s prezidentem hovořil mimo jiné o demonstracích za nezávislost justice. Podle něj nejde v první řadě o ministryni spravedlnosti Marii Benešovou. Připomněl totiž, že se také blíží volby do Evropského parlamentu.

„Řada podivných zjevů, které vystupují na těchto akcích, představuje v podstatě skupinu lidí, která byla poražena ve svobodných volbách. A teď se snaží mobilizovat tyto stoupence nikoliv kvůli Marii Benešové, ale kvůli tomu, aby šli k eurovolbám,“ tvrdí prezident.

Jeho slova se dotkla například exprermiéra Mirka Topolánka, který se pondělích demonstrací také účastnil. „Beru si k srdci stařecké pindy pana prezidenta a na Václaváku v úterý nebudu, a to ani vlevo dole,“ vzkázal bývalý předseda ODS.

Podle něj to ale k ničemu nebude, protože Zeman si najde jiný důvod, proč demonstrace kritizovat. „On si důvod k urážení dalších 49 999 (míň vás tam nebude) lidí najde, ulehčovat mu to nechci,“ rýpnul si Topolánek.

Po víkendu se demonstranti sejdou ne v pondělí, ale v úterý 21. května v 18:30. Mění se i místo, místo Staroměstského náměstí se sejdou na náměstí Václavském.

Témata:  Mirek Topolánek Miloš Zeman demonstrace proti Babišovi (6. 5. 2019) Marie Benešová

Aktuálně se děje

10:06

Srbsko se vzdává Ruska. Přibližuje se k NATO

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy