Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ondráček dál provokuje kvůli Donbasu. Petříčkovi poslal fotku a rýpavý vzkaz!

Zdeněk Ondráček zveřejnil provokativní fotku z návštěvy Donbasu
Zdeněk Ondráček zveřejnil provokativní fotku z návštěvy Donbasu
Foto: Facebook

Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček je naštvaný kvůli tomu, jak se píše o jeho návštěvě separatistů na východě Ukrajiny. Český politik nedávno navštívil Donbas, kde se mu dostalo vřelého přijetí. Kritici mu vyčítají, že se vozil autem s českou vlajkou a že mu dokonce zahráli i českou hymnu. Komunista se jim ale jen směje,

Ondráček se na Donbasu zúčastnil oslav Dne republiky v Doněcku a v tamních médiích o něm hovořili jako o "delegaci české republiky". To se ale nelíbí českým politikům, od jeho cesty se distancovala české diplomacie i zahraniční výbor Poslanecké sněmovny.

Komunistickému poslanci, který opakovaně prohlásil, že šlo o cestu soukromou, se nelíbí, jak se o jeho aktivitách mluví a píše. „Všimli jste si, že v té tzv. kauze Donbas mediální žumpa vůbec neřeší podstatu? To, že tam tato mizerná vláda dodává zbraně a munici a já tam přivezl dárky obětem války - dětským sirotkům? PROČ?“ diví se poslanec.

„Místo toho odvádí pozornost k blbosti, že jsem jel autem s vlaječkou. Tak pro ministra Petříčka a celou DemoŽumpu dávám další foto, kdy jsem jezdil v autě s vlaječkou. A můžete se klidně třeba opupínkovat,“ vzkázal svým kritikům Ondráček.

Podobná nařčení ministr zahraničí Tomáš Petříček už dříve odmítl. „Tak abychom spor s poslancem Ondráčkem uzavřeli: Já rozhodně zbraně na Ukrajině nefinancuji. Zato s MZV financujeme dětské tábory, aby děti z válečných oblastí zažily trochu dětství, třeba hrály fotbal, aniž by se musely bát nášlapných min. Každý rok se takto zapojí přes 500 dětí,“ vzkázal Ondráčkovi.

„Nevěděl jsem, že je dnes u rozdávání hraček a omalovánek třeba hrát českou hymnu, věšet vlajky a natahovat červený koberec,“ rýpnul si Petříček do komunisty.

Témata:  Zdeněk Ondráček Ukrajina Donbass v Doněcku Tomáš Petříček

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy