Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Herečka se pustila do Babiše: Je to srab a pokrytec, neměl by být v politice. Jenže to od Čechů pořádně schytala!

Bernika Kohoutová
Bernika Kohoutová
Foto: Reprofoto YouTube

Herečka, zpěvačka a spisovatelka Berenika Kohoutová (28) na sociálních sítích tvrdě kritizovala premiéra Andreje Babiše a naopak se zastala demonstrantů a spolku Milion chvilek pro demokracii. Jenže za svoje slova to pořádně schytala!

„Nechci pana Babiše v čele našeho státu. Nechci být v rukou někoho, kdo se neumí vyrovnat se svou minulostí. Ten, kdo se neumí postavit ke svým činům čelem, je pokrytec a srab. Kdo je pokrytec a srab, neměl by být v politice,“ uvádí dcera spisovatelky Ireny Obermannové.

„Nechci, aby náš stát vedl někdo, kdo od začátku bez uzardění lže. Kdo lže možná už tak moc, že sám zapomněl, co je pravda. Pojďme mu tu pravdu připomínat. Nechci pokrytce v čele našeho státu,“ pokračuje Berenika, která se proslavila nejen díky seriálu Modrý kód, ale i show Tvoje tvář má známý hlas.

Ocenila také protivládní demonstrace, které se konají pravidelně každý týden. „Ale ono se to nakonec vyplatí! Ten Václavák včera-z toho šel mráz po zádech,“ myslí si. Za svoje slova ovšem sklidila pořádnou kritiku.

„Bereniko, promiňte mi to, ale prosím, nevyjadřujte se již takto jednoduše k politice. Lidi se Vám budou smát,“ vyzval ji jeden z fanoušků. „A vy jste nějaký samozvaný mluvčí těch lidí, co se mi budou smát? Promiňte vy mně, ale vyjadřovat se budu. To, že jsem nestudovala politologii ještě neznamená, že nemůžu vyslovit názor na to, co se děje v zemi, ve který žiju. To, že jsem herečka neznamená, že ten názor nemůžu říct veřejně,“ upozornila ho herečka.

„Je to vláda, která vzešla z demokratických voleb, jako všechny před tím. Proto mě udivuje, že "demokrati" nerespektují demokracii a chovají se jak anarchisté. Také se ptám, proč a kdo?“ zajímá dalšího diskutujícího. „Kdo se chová jako anarchista, prosím? Nevím, zda je Vám znám přesný význam tohoto slova. Já teda včera na Václaváku žádné anarchisti neviděla,“ odvětila herečka.

Další poukázali na věk Bereniky které je jen 28 let i na to, že za demonstracemi stojí spolek Milion chvilek pro demokracii. „„Slečno Bereniko. Musíte se na ten problém dívat optikou voličů. Dospělých, odpovědných voličů. Pokud protesty organizuje SPOLEK, bez politické příslušnosti, podporovaný umělci, pak to v konečném důsledku nažene procenta panu Babišovi. Problém není v samotném panu Babišovi. Takoví lidé zde byli, jsou a budou. Problém je v opozici. Ostatní strany, jako ODS, KDU, TOP09, STAN se ve strachu o svá korýtka, nedokážou sjednotit a pana Babiše přehlasovat. Je zde ideální podhoubí, aby se spolek milion chvilek převtělil v politickou stranu a v řádných volbách to stávající garnituře natřel. Jiné řešení prostě není. Náměstí to nevyřeší. I kdyby pan Babiš v náhlém prozření odstoupil, budou vypsány volby a výsledek si domyslete sama. Průzkumy jasně ukazují, že angažovanost umělců ve vztahu k danému politikovi, je polibek smrti. Tak to bohužel vidí volič. Za nic z toho, co píši se nestavím. Pouze reálně hodnotím situaci. A ta je taková, jaká je,“ dodal další z Čechů.

Ani tenhle argument ji ale nepřesvědčil. „Chcete říct, že „dospělí, odpovědní voliči, kteří doposud Babiše nevolili, ho najednou začnou volit? Kvůli tomu, že spousta lidem (včetně umělců) vadí jeho minulost, střet zájmů, nekompetentnost, ulhanost, bezpáteřnost atd? To mi teda nepřijde jako dospělý přístup. Říct sám sobě: „Babiše bych nevolil, vadí mi, ale když vadí umělcům a občanské společnosti, tak mu to teda hodím“. Takhle se chovají děti. S takovým přístupem se daleko nedostaneme,“ varuje. 

Opozice je podle ní sice jalová, o to je ale prý důležitější, aby iniciativu převzal někdo, kdo bude dávat najevo, že to, co se děje v pořádku není.  „Babišovo hnutí přeci vyneslo do sedla vymezování se vůči tradičním politickým stranám, vůči politikům. Oni sami se označují za hnutí, a ne za politickou stranu. Miliony chvilek je taky hnutí a jsou s tím patrně spokojeni. A všichni sakra dobře víme, že porazit miliardáře s armádou PR a nevysychajícími prostředky…je v tuto chvíli boj s větrnými mlýny. Ví to i Andrej, proto k tomu vyzývá. Ale čas přijde…!“ je přesvědčena Berenika.

Témata:  Berenika Kohoutová Andrej Babiš demonstrace Milion chvilek pro demokracii

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy