Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drastické povolební účtování: ČSSD skončila, ANO to čeká taky!

Sněm hnutí ANO
Sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

ČSSD v evropských volbách propadla. Neobhájila ani jedno křeslo v europarlamentu a přišla o všechny své europoslance. Objevují se názory, které tvrdí, že něco podobného potká i hnutí ANO.

Zatímco hnutí ANO Andreje Babiše volby vyhrálo, ČSSD je největším překvapením. A také zažila největší propad. Nezískala totiž potřebných pět procent hlasů a nemá ani jednoho europoslance.

To je podle novináře Jana Tuny velmi špatná zpráva. "ČSSD ze hry venku. To se ještě nikdy nestalo. Ač nejsem socan, tak špatná zpráva pro tuto zemi," napsal.

Jedním dechem dodal, že to také o něčem vypovídá. "Ale jasný důkaz a vzkaz všem, kam vede kolaborace se zlem. Smlouva s ďáblem přináší momentální zisk, ale vždy končí v pekle. Dříve či později..." varuje.

A kdo bude další na ráně? Podle Tuny právě Babišovo ANO, které momentálně slaví vítězství. "Ale pomalu a jistě míří ke svému konci. Demokratické strany ho naprosto převálcovaly! Mají 2x více mandátů," spočítal novinář.

"Jasný důkaz, že naprostá většina občanů této země trestně stíhaného agenta komunistické Státní bezpečnosti nechce! Začíná se to otáčet..." varuje Babišovo hnutí.

Témata:  Hnutí ANO Sociální demokracie (SOCDEM) evropské volby (2019) Jan Tuna

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy