Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ondráček se posmívá Kalouskovi. Tohle se poslanci TOP 09 líbit nebude!

Zdeněk Ondráček zveřejnil provokativní fotku z návštěvy Donbasu
Zdeněk Ondráček zveřejnil provokativní fotku z návštěvy Donbasu
Foto: Facebook

Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček si utahuje z poslaneckého kolegy Miroslava Kalouska (TOP 09). Ten chtěl, aby se komunistovou cestou na východ Ukrajiny ovládanou separatisty zabýval organizační výbor Poslanecké sněmovny.

Ondráček se na facebooku navezl do předsedy poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska. „Kolega posl. Kalousek je neúnavný. Na dnešním jednání organizačního výboru se znovu snažil prosadit bod, aby se Sněmovna zabývala moji soukromou cestou do Doněcku. Zase mu to ale neprošlo,“ směje se komunista.

TOP 09 se už v úterý pokusila prosadit projednání Ondráčkovy cesty na program nynější schůze Poslanecké sněmovny. O jeden hlas ale návrh neprošel. K přijetí návrhu ale chyběl jediný hlas.

„Navrhl jsem sněmovně, aby se distancovala od návštěvy svého člena poslance Ondráčka na východě Ukrajiny, kde přijímal pocty oficiální státní návštěvy od neexistujícího státu. Návrh o jediný hlas neprošel. Poslanci ANO, ČSSD a KSČM se distancovat nechtěli. To je také informace,“ postěžoval si v úterý Kalousek.

„Asi nikdo nechce abych veřejně připomněl, jak zde v ČR přijímal ukrajinskou pilotku Savčenkovou, které předal jako osobní dárek dýku nebo bodák. Když ji pak ukronáckové po pár měsících zavřeli, tak držel hubu a pro její propuštění neudělal nic. Jo, takový je náš pan posl. Kalousek hrdina,“ posmívá se Kalousek.

Témata:  Zdeněk Ondráček Miroslav Kalousek Donbass v Doněcku Ukrajina Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy