reklama

Vojtěch Filip se důrazně ohradil proti kritickému rozhovoru Skály pro server Sputnik. Zároveň ho kritizuje za údajnou účast na akci SPD, což podle něj znamená, že se Skála s KSČM rozešel.

„Na interview Josefa Skály k volbám zveřejněném ve Sputniku jsem reagoval na Twitteru klasickým citátem, který si dovolím opakovat. »Opustíš-li mne, nezahynu. Opustíš-li mne, zahyneš.« Ano, mnoho lidí, buď malověrných, nebo těch, kteří za mrzký peníz jsou schopni zradit nejen myšlenku, ale i své přátele, odešli v minulosti z komunistické strany. Možná na chvilku byli na výsluní a převzali svůj jidášský groš, ale pak přestali kohokoli zajímat, protože nic, nejen pro společnost, ale ani pro komunistickou stranu, neudělali. Komunistická strana ale zůstala a dál pracovala a pracuje pro ty nejpotřebnější. Rozhovor pana Josefa Skály je pro mě mlácení prázdné slámy, které by mělo jen jemu a několika členům jeho tzv. »frakce« asi přinést výhody dílčích funkcí (trafiky) od antikomunistů,“ tvrdí Filip.

Ve zmíněním rozhovoru Skála mimo jiné mluví o tom, že měl návrhu volebního programu zásadní připomínky. Mluvil také o tom, že vzestup evropské levice skončil, nebo o pasti, která táhne KSČM ke dnu.

Podle Filipa spočívá potíž v něčem jiném. „Problém je v tom, že práce a volební výsledky pana Skály neoslovují občany naší země, nerozšiřují počet voličů KSČM a už vůbec ne růst autority strany ve společnosti. To lze měřit např. volebními výsledky a mohu je připomenout. Pan Josef Skála kandidoval již několikrát,“ připomněl s tím, že nikdy neměl výrazně dobré výsledky.

„Sám dopadl vždy velice žalostně. A pro KSČM neměla jeho kandidatura potřebný přínos, naopak spíše některé občany od volby naší kandidátky odradil. Jak se může srovnávat s Kateřinou Konečnou, která si »odpracovala« desetitisíce preferenčních hlasů?“ diví se šéf KSČM.

Nelíbí se mu ani, jak Skála mluví o svých spolustranících. „Za sprostotu a nehoráznost považuji Skálovu velkou kritiku Arťoma Korjagina, který získal v roce 2018 ve volbách do městského zastupitelstva (Praha 10) 1304 preferenčních hlasů…! Tedy více než trojnásobek hlasů, které přinesl J. Skála. Mladý, nezkušený, v podstatě začínající politik, který ale u voličů získal větší podporu. Toho si dovolí kritizovat! Asi proto, že nežvaní a odpracoval si to,“ zastal se Filip mladého kolegy.

„Já nemám rád řeči, za kterými není práce. Na řeči bez odvedené práce doplatili nejen naši předchůdci, ale i jiné strany a hnutí, které tady byly na jedno použití.  KSČM není na jedno použití, je trvalou a respektovanou součástí české, evropské, ale i světové politické scény,“ dodává Filip.