Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Českem v úterý projde největší demonstrace od revoluce!

Prahou prošla demonstrace proti Babišovi
Prahou prošla demonstrace proti Babišovi
Foto: Petr Čepela / INCORP images

V úterý 4.6.2019 od 18:30 hodin se na pražském Václavském náměstí bude konat další demonstrace proti premiéru Andreji Babišovi a ministryni spravedlnosti Marii Benešové. Podle organizátorů půjde o největší demonstraci od roku 1989, očekává se až 100 tisíc protestujících. Podporu akci vyjádřila i některá pražská divadla.

Do úterní demonstrace se zapojí i pražští divadelníci. Podporu spolku Milion chvilek pro demokracii vyjádřily například Dejvické divadlo, Divadlo Na zábradlí, divadlo Demago a Divadlo Na Jezerce.

Divadlo Na zábradlí kvůli úterní akci dokonce posunuje čas večerního představení. Vážení diváci, Zítra 4.6. posouváme začátek představení Zlatá šedesátá z 19:00 na 20:00. Tímto krokem chceme podpořit iniciativu Milion chvilek pro demokracii pořádající akci Máme toho dost! Demisi! (5). Pokud se tedy chystáte na Václavák, stihnete i reprízu šedesátek,“ uvádí divadelníci.

Stejně se zachovalo i Dejviceké divadlo. „Začátek představení Co.media v Anti.kvariátu DD 4. 6. 2019 výjimečně ve 20:30! Vážení diváci, rádi bychom Vás upozornili na změnu začátku červnového (4. 6. 2019) intermediálního integrálu Martina Myšičky Co.media, tentokrát s hosty armádním generálem Petrem Pavlem a PhDr. Petrem Kolářem. Výjimečně začne o půl hodiny později, tedy ve 20:30,“ píše se na facebookových stránkách divadla.

Našim demonstracím vyslovují podporu i divadla. Nově se přidává Dejvické divadlo, Divadlo Na zábradlí, divadlo Demago a Divadlo Na Jezerce. Děkujeme! pic.twitter.com/B5Ucx2U9WN

— Milion chvilek pro demokracii (@milionchvilek) 3. června 2019

„Rozhodli jsme se tak i po dohodě s pozvanými hosty proto, že na 18:30 svolává spolek Milion Chvilek v rámci kampaně Milion chvilek pro demokracii demonstraci na Václavské náměstí. A vzhledem k tomu, že demokracie bude zároveň jedním z témat úterní Co.medie, rádi bychom umožnili těm, kteří mají vstupenku na setkání s hosty Martina Myšičky a zároveň by rádi vyjádřili svůj postoj na demonstraci, aby se, podobně jako my, mohli zúčastnit obou akcí. Věříme, že toto naše rozhodnutí přijmete s pochopením,“ dodalo Dejvické divadlo

Jak se zdá, diváci opravdu pochopení mají, pod příspěvkem vyjádřili divadlu za jeho rozhodnutí podporu.

Řada známých tváří vystoupí přímo na pódiu. K demonstrantům promluví herečka Bára Hrzánová, herečka a moderátorka Jitka Čvančarová, muzikant a zpěvák Mário Bihári, kapela BUTY, či zpěvačka Hana Ulrychová, která zazpívá hymnu.

Témata:  Praha Andrej Babiš demonstrace proti Babišovi (6. 5. 2019)

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy