Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Když se ti tu nelíbí, emigruj! Vůči zpěvačce Farné se za podporu demonstrací zvedla vlna odporu

Ewa Farná oznámila, že je těhotná
Ewa Farná oznámila, že je těhotná
Foto: Reprofoto YouTube

Hnutí Milion chvilek pro demokracii chystá na dnešek největší demonstraci od roku 1989. Podporu demonstrantům vyjádřila i zpěvačka Ewa Farná. Za to si od některých diskutujících vysloužila slova odporu. Jiní se jí však zastali.

„Vážení spoluobčané, jsem holka, která vyrůstala v prostředí, kde se vždycky zdůrazňovalo, co je správné. A učili nás odlišovat dobro od zla. A to třeba tím, že nám říkali, že krást se nemá, že podvádět se nemá, že lhát se nemá,“ začíná svůj apel Farná.

„Já se tyto zásady a hodnoty snažím dodržovat každodenně ve svém životě. A hodlám to učit i své děti,“ říká těhotná zpěvačka s polskými kořeny. „A myslím si, že je to docela těžký úkol ve světě a době, kdy trvá krize hodnot a kdy naši přední představitelé dávají naprosto odstrašující příklad.“

„ A proto prosím dejme najevo, kdo bezostyšně lže, kterým lidem chybí morální páteř, že nám to není jedno, že jejich činy sledujeme, že ponesou za své činy následky a že mají vůči nám a této zemi zodpovědnost. A nezapomínejme na to, že k tomu, aby vyhrálo zlo, stačí lhostejní lidé “ varuje mladá zpěvačka.

Některé diskutující si tím však moc nezískala. „ Evi, jste moje top zpěvačka, ale tohle ne... Kdyby nebylo Babiše, dnes jsme už totálně vykradena republika vč. Lithium .. Na které se třepe opozice... Politika je špinavá, nikdy v ní nebude spravedlnost, ale zájmy osob,, nicek,, co v nejkratší době se zabezpečit. Kdo vstupuje dnes do politiky? Kdo má na to páteř? A B. to pouze semlelo, musí reagovat na závistivce, kterým sebral cíle,, možnost se napakovat do konce života,, to on už nepotřebuje..byl bohatý než do politiky vstoupil. Jako podnikatel....kdy měl každý možnost po 89 začít podnikat. Podívejte se na sebe, jak jste se vypracovala..,“ uvedla jedna.

„Škoda že ty hodnoty jako krást se nemá podvádět a lhát se nemá nectila v devadesátých letech ODS. Ta ODS díky níž jsme dnes apendix Německa s třetinovými platy ale se stejnými cenami za daleko horší zboží než mají oni. A dnes bude "křišťálově" čistá ODS řvát s Kalouskem něco o korupci,střetu zájmů a rozkrádání. Fakt Absurdistán,“ rozčílil se další.

„Milá Ewičko když se ti tu nelíbí vrať se do Polska..Toto je podle mě jen taková reklama aby ti pražská smetánka chodila na koncerty,“ vyzval zpěvačku jeden komentář. Další to vztáhl na všechny demonstranty. „Všichni co se vám tady špatně žije, můžete emigrovat jako vaši předchůdci.“

Někteří se Farné zastali. „To mam vždy nejradši, když začnou koblížkové plácat, ze co si dovoluje zpěvák či herec něco kecat o politice... Já totiž zapomněla, že o politice můžou psát jen Pepičkové z „Honí Dolní“ s lahváčem v ruce, protože takoví jsou největší experti“, vysmála se jedna diskutující kritikům Farné.

Milion chvilek za demokracii očekává, že se na dnešní demonstraci sejde až 100 tisíc lidí. Mělo by tak jít o největší demonstraci od roku 1989. Zúčastnit se jí by se měl např. ředitel Transparency International David Ondráčka, spoluorganizátor slovenských protestů Za slušné Slovensko Juraj Šeliga, marketingový odborník Martin Jaroš, herečka Bára Hrzánová či herečka a moderátorka Jitka Čvančarová.

Hnutí pořádá demonstrace proti Babišovi každý týden od konce dubna. Minulý týden je organizovalo napříč Českou republikou v okolo 200 městech a obcích. Demonstrace odstartovalo jmenování Marie Benešové ministryní spravedlnosti. Demonstranti požadují její odstoupení, mají totiž za to, že by mohla mařit vyšetřování Babišovy kauzy Čapí hnízdo.

Témata:  Ewa Farna Andrej Babiš Milion chvilek pro demokracii

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy