reklama

Babiš v úterý, kdy se na Václavském náměstí konala obří demonstrace, celé protesty shazoval slovy: „Je hezky, tak oni tam chodí teďka na koncerty.“ Tvrdil také, že protesty ani nesleduje.

Jeho slova vyvolala pořádnou bouři, na sociálních sítích to premiér pořádně schytal! „Škoda, že si pan premiér také nešel včera poslechnout,, koncert na Václaváku. Tam se hrálo,“ vzkázal jeden z Čechů Babišovi. „Nehraje tam Krystof ani Michal David tak to nebude pro Bureše dobrý koncert,“ rýpnul si další.

I Babišovi zřejmě došlo, že v tomto případě přestřelil a za svoje slova se nakonec ve středu ráno omluvil – i když poněkud neobratně. Svá slova dnes označil za nadsázku. „Asi to bylo nepatřičné, takže já se omlouvám," řekl.

Už šest týdnů Češi protestují nejen proti Babišovi, ale i proti ministryni spravedlnosti Marii Benešové (za ANO). Při posledních protestech k požadavkům demonstrantů přibyla výzva k odstoupení Babiše. V úterý demonstranti zaplnili pražské Václavské náměstí, organizátoři ze spolku Milion chvilek odhadli účast na 120.000 lidí.