reklama

Deníky vydavatelství Mafra patříci koncernu Agrofert ze svěřenského fondu předsedy vlády Andreje Babiše byly opakovaně kritizovány, že na rozdíl od konkurence neinformují na titulních pozicích o rozsáhlých protestech v Praze.

Na Václavském náměstí se v úterý sešlo na 120 tis. lidí a jedná se o jeden z největších protestů v novodobé historii České republiky. 

Protesty byly akcelerovány zprávou Evropské komise, která hovoří o trvajícím střetu zájmů premiéra ve věci čerpání evropských dotací firmou Agrofert.

Právě zprávu Evropské komise kritizuje titulní zpráva novin. Audit údajně může ohrozit státní rozpočet České republiky.

Konstatování přišlo podezřelé komentátorovi Janu Moláčkovi. "Jak může audit ohrožovat rozpočet, když se nebude nic vracet?," uvedkl k titulku a odkázal na předchozí výrok premiéra Babiše, že žádné, podle zprávy neoprávněně čerpané, dotace se vracet nebudou.

Kritické komentáře na sociální síti si všiml i Miroslav Kalousek a odsoudil celou situaci. "Vrchol stupidní propagandy Agropressu. Šéfredaktor Lékó a jeho pohůnci se už ani nesnaží být konzistentní. @lidovenoviny rezignovaly na ambici informovat inteligentní veřejnost. Tupci se snaží manipulovat tupce. To je vše, co zbylo z LN. Smutné," napsal na Twitteru Miroslav Kalousek.

Demonstranti nejsou s přístupem vlády spokojení a další demonstrace jsou plánovány na Letnou v Praze 23. června.