reklama

‪Ovčáček tvrdí, že Česko je v ohrožení. „Maďarsko. Polsko. Slovensko.‬ A teď Česko.‬ Země V4 čelí intenzivním pokusům o politickou destabilizaci.‬ Ne, to není náhoda!‬“ tvrdí v souvislosti s demonstracemi. Ta zatím největší se má konat dnes

‪Velmi nevybíravě se pustil i do Mikuláše Mináře, předsedy spolku Milion Chvilek, který vede kampaň Milion chvilek pro demokracii. Na facebooku zveřejnil výsek z jeho fotky. „Toto jsou oči fanatika. Fanatika, který se opájí pocitem domnělé důležitosti. Fanatika, kterého elektrizují davy na náměstí. Fanatika, který hlásá vlastní netolerantní náboženství. Fanatika, který se vžívá do role spasitele republiky,“ spustil mluvčí prezidenta Zemana.

Právě tento jeho příspěvek přitom vyvolal hodně kritické reakce. Po sociálních sítích koluje několik upravených variant původního statusu, na některých jsou oči Mináře zaměněny za ty Ovčáčkovy Zemanovy nebo Babišovy. 

„Vám ty demonstrace asi musí hrozně ležet v žaludku co?" divá se Ovčáčkově reakci jeden z diskutujících, „A napsal to fanatik, který neustále hejtuje nevinného a schopného člověka, kterého mají rády tisíce lidí a veřejně ho pranýřuje," napsal další. 

Kritice neunikla ani neziskovka Transparency International. ‪Podle něj se změnila v další opoziční politickou stranu, která chce shodit vládu s mandátem ze svobodných a demokratických voleb. „Transparency International po aktivním zapojení do Milionu chvilek nenávisti už prostě vůbec nelze označit za nezávislou organizaci,“ je přesvědčen mluvčí.

Ředitel české pobočky nevládní organizace Transparency International David Ondráčka bude totiž jedním z těch, kteří vystoupí na odpolední demonstraci na Václavském náměstí.

Nelíbí se mu ani, co se teď děje kolem Agrofertu. „Za vším hledej peníze. Druhým plánem může být likvidace domácího podniku s 22 000 zaměstnanci nebo jeho vynucený prodej.‬ V obou případech by profitovaly zahraniční nadnárodní společnosti.‬ Přemýšlejme o tom!“ burcuje mluvčí Hradu. Sám Agrofert je přitom nadnárodní společnost, která působí v regionu střední Evropy: v Česku, na Slovensku, v Německu a v Maďarsku.