Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ODS trollí Babiše: Hodně křičí a dost kňučí. Je směšný, vystřídáme ho! + VIDEO

26. kongres ODS
26. kongres ODS
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

ODS se tvrdě pustila do premiéra Andreje Babiše (ANO). Na videu zveřejněném na sociálních sítích zesměšňuje nejen jeho, ale i předsedy ČSSD, KSČM a hnutí Svoboda a přímá demokracie (ČSSD).

„Toto je Andrej. Andrej je šestým rokem ve vládě a druhým rokem jejím předsedou. Andrej hodně mluví, hodně křičí a dost kňučí,“ vysmívá se ODS Babišovi v klipu parodujícím talentové show.

Babiš prý sice tvrdí, že maká, přesto splnil je málo z toho, co sliboval. „Něco se mu přece jen povedlo. Navýšení dotací pro Agrofert, zavedení EET na chov velbloudů, opravy kosmických plavidel a výrobu košťat, čtyři kilometry dálnic v minulém roce,“ vypočítává hlas na videu.

Na videu se objeví i předseda ČSSD Jan Hamáček, šéf KSČM Vojtěch Filip a předseda SPD Tomio Okamura. Ti jsou oblečeni jako asijští sluhové, kteří nesou Babiše ve zlaté róbě. Právě bez jejich podpory by podle ODS Babiš nebyl tam, kde je.

„Premiér už je směšný: tím, jak neustále tvrdí, že maká, přitom výsledky má chabé, jen vrší další a další prázdné sliby. Je směšný tím, jak odmítá přijmout zodpovědnost za své jednání, jen křičí, že jde o kampaň, účelovku, že se proti němu všichni spikli,“ varují občanští demokraté. 

ODS poukazuje i na nedělní obří demonstraci. „Na Letné mu 250 000 lidí jasně řeklo, že takhle to dál nejde. Chceme ho vystřídat ve vládě a řídit zemi kompetentně,“ dodává opoziční strana.

Témata:  ODS Andrej Babiš vláda

Aktuálně se děje

8:55

Summit EU: Lídři se shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany

Šéfové států a vlád členských zemí EU se ve čtvrtek večer, první den mimořádného summitu EU v Bruselu, shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy