Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragická autonehoda na Kutnohorsku: Zahynuli tři lidé, dítě zachraňoval vrtulník

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

U Drobovic na Kutnohorsku se dnes v poledne srazila cisterna a dvě osobní auta. Tři lidé při nehodě zemřeli, další dva utpěli těžká zranění. Příčiny nehody policie na místě stále šetří. ČTK to řekla policejní mluvčí Vendulka Marečková. Místo nehody na silnici 1/38 zůstává uzavřeno a policie dopravu v obou směrech odklání.

V jednom z osobních vozů zemřeli dva dospělí (řidič ročník 1983 a spolujezdkyně ročník 1986) a jedno dítě. "Jednalo se o rodinu," uvedla Marečková. Autem jelo ještě druhé dítě, které utrpělo těžká zranění, a bylo sanitkou převezeno do nemocnice.

Kutohorsko - složky IZS zasahují u tragické nehody na silnici I/38 mezi Čáslaví a Havl.Brodem s účastí 2 osobních vozidel a cisterny. 3 lidé nehodu nepřežili, další 2 osoby jsou zraněny. Vozovka obousměrně uzavřena, provoz je odkloněn přes okolní obce. pic.twitter.com/Iu8dbZ192h

— Policie ČR (@PolicieCZ) August 2, 2019

Těžká zranění utrpěl také řidič cisterny. Čtyřčlenná posádka druhého osobního vozu byla jednorázově ošetřena v nemocnici.

Naposledy si vyšší počet obětí vyžádala v Česku nehoda ze 17. července, kdy se na železničním přejezdu v Černožicích na Královéhradecku srazilo auto s vlakem. Nepřežili to čtyři lidé - dva dospělí a dvě děti, kteří cestovali v autě. O šest dní dříve zahynuli tři lidé při srážce dvou dodávek a dvou osobních aut mezi Dubem nad Moravou a Charváty na Olomoucku. Další dva lidé byli těžce zraněni a tři lehce až středně těžce.

Témata:  dopravní nehody Středočeský kraj EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy