reklama

„Zdravím z Kyjova, kam jsem přijel přesto, že Haškův kraj ZAKÁZAL moji písemně potvrzenou návštěvu. No, tak jsem tady. Tajně," uvedl Babiš na sociálních sítích. Spolu s příspěvkem zveřejnil také několik fotografií.

„Za těmito dveřmi je údajně nová magnetická rezonance, kterou bych si rád prohlédnul, ale nemůžu. Pan hejtman Hašek zprivatizoval všechno, co je pod krajem. Tradiční politici si zvykli považovat věci veřejné za svoje," okomentoval šéf státní kasy jednu z fotek.

Hašek se o Babišovi naopak zmínil při projevu na dnešním zasedání širšího vedení ČSSD v Olomouci. Na setkání se totiž řeší především program pro podzimní krajské a senátní volby. Právě v té souvislosti padlo i jméno Andreje Babiše a jeho hnutí ANO.

Hejtman a předseda Asociace krajů Hašek uvedl, že se o vedení krajů jeho strana nejvíce utká s vládním koaličním partnerem. Podle něj za ANO už nechtějí kandidovat silné osobnosti. Hnutí není ideovým soupeřem, ale soupeřem, který má hospodářské zájmy, uvedl Hašek. Podle něj se kraje nesmějí stát další divizí Babišova Agrofertu.

Když pak Hašek zjistil, co o něm Babiš na sociálních sítích napsal, poslal mu stejnou cestou ještě jeden vzkaz. „Tak den s Agrofertem ještě nekončí, prý si AB stěžuje na fcb, že ho 'Haškův kraj' odmítl pustit do nemocnice v Kyjově... Jedno vysvětlení je, že je dnes fest vedro a Kyjov je na sluncem zalitém jihu kraje," pustil se do šéfa ANO hejtman.

„Myslím, že výroky pana Babiše hodně vypovídají o jeho myšlenkových pochodech. Není žádný důvod ani způsob mimo nařízení hygieniků, např. v době epidemie, jak komukoliv zakazovat vstup do veřejné nemocnice. Jihomoravský kraj je, a doufám i v budoucnu zůstane, společenstvím svobodných občanů, nikoliv divize Agrofertu. Mám dost práce s řešením krizového stavu v Nedvědici, nemám čas na výlety A. Babiše v bílém plášti či bez něj," ostře dodal Hašek.