reklama

Opatření české policie jsou zaměřena zejména na mezinárodní letiště v Praze, Brně a Ostravě. Podle prezidia přibylo hlídkujících policistů, psovodů a specialistů na vyhledávání výbušnin. Policisté také věnují zvýšenou pozornost letům a cestujícím mířícím z Česka do Istanbulu i opačným směrem.

"Zvýšená činnost policie se vztahuje jak k vnějším prostorám letiště a blízkému perimetru, tak k tranzitům," doplnil policejní prezident Tomáš Tuhý. Bezpečnostní opatření se týkají i zastupitelského úřadu a rezidence Turecka v Česku.

Turecké aerolinie zrušily pro dnešek na 340 letů, které měly přistát či odlétat z Atatürkova letiště v Istanbulu. Mezi Prahou a Istanbulem byly na dnešek původně plánovány tři zpětné spoje společnosti Turkish Airlines. "Odpolední, který měl přiletět ve 13:40 a odletět zpět do Turecka ve 14:35, byl zrušen," řekla ČTK mluvčí pražského letiště Marika Janoušková. Ranní spoj, který měl v 09:00 přistávat v Praze, v tento čas teprve odlétal z Istanbulu. Večerní linka s příletem v 18:30 je zatím beze změny.