Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Senior vzal spravedlnost do vlastních rukou: Zloději zlámal ruce, pak ho donutil k přiznání

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Zlín - Krajský soud ve Zlíně ve středu projednával případ seniora, který vzal spravedlnost do vlastních rukou. Pomstil se sousedovi, který ho údajně opakovaně okrádal.

Způsobil mu těžké ublížení na zdraví a zároveň byl souzen za vydírání a zavlečení do zahraničí. Dosud bezúhonnému muži, za kterého se v petici postavila i velká část obce, hrozilo až dvanáctleté vězení. Odsouzen byl ale jen na čtyři roky

Dva muži ze Sidonie - z malé obce, kterou dnes rozděluje česko-slovenská hranice, se znají padesát let a donedávna byli i sousedé. Rodina Vítka Růžičky hospodaří na farmě a dlouhodobě nezaměstnaný Josef Pagáč bydlel v buňce nedaleko ní.

Ze statku se ale pravidelně ztrácely věci - tři motorové pily, svářecí souprava, nafta z traktoru nebo domácí slivovice. Policie viníka ale nikdy nevypátrala, proto si pan Růžička nainstaloval fotopast, na jejíchž záběrech poznal pana Pagáče.

Ve vzteku popadl baseballovou pálku a údajnému zloději přerazil ruce a nohy, rozbil hlavu a zlomil žebra. Poté ho naložil do auta a odvezl přes hranici - několik set metrů do svého domu, kde ho přinutil podepsat přiznání.

Nakonec ho odvezl zpět. Žalobce, obhájce i soudce dnes byli ve vzácné shodě, proto Vítek Růžička odešel s trestem pod zákonnou sazbou, a to čtyř let. Na odškodném musí ale zaplatit tři čtvrtě milionu.

Témata:  krimi napadení

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy