Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za loupež u Slavkova u Brna padl trest. Hlavní aktér dostal 20 let

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Brno - Soud dnes vynesl verdikty v kauze deset let staré loupeže u Slavkova u Brna, kdy tři maskovaní muži přepadli vůz bezpečnostní služby a ukradli 77 milionů korun. Roman Dolíhal jako hlavní aktér dostal 20 let se vězení se zvýšenou ostrahou.

Bratr hlavního aktéra Antonín Dolíhal si vyslechl trest ve výši deset let vězení, další komplic Jaroslav Havlík 11 let vězení. Jiřího Bartoně, který následně pomáhal odklízet tělo velitele vozu, potrestal soud 2,5 lety podmíněně odloženými na čtyři roky.

"Nejproblematičtější je pro nás rozsudek, těch 20 let, kdy tady vyskočili svědci, kterým se někdo měl svěřovat ve výkonu vazby. To je v poslední době takový nešvar," uvedl obhájce Romana Dolíhala Robert Grund. Rozsudek není pravomocný Dolíhal se na místě odvolal.

Státní zástupkyně Ludmila Doležalová byla s rozsudkem spokojená. "Rozsudek odpovídá důkazní situaci tak jak byly důkazy shromážděny během hlavního líčení této trestní věci, odpovídá to i obžalobě," řekla.

Při loupeži měla trojice maskovaných mužů u sebe pistole, ale hrozili také napodobeninou bazuky. Velitel vozu zemřel čtyři roky po loupeži za nevyjasněných okolností. Tělo se našlo až nedávno na skládce u Drásova.

Témata:  loupež soudy

Aktuálně se děje

9. května 2024 8:43

Ukrajina opět sestřelovala ruské drony. Okupační armáda zaútočila na Belgorodskou oblast

Ukrajinské systémy protivzdušné obrany zničily 17 z 20 útočných dronů, které Rusko nasadilo na ukrajinské území. Informovala o tom agentura Reuters. Drony byly zničeny nad oděským regionem na jihu Ukrajiny.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy