Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Horor na silnicích odstartoval: Evropa odjíždí na jih za sluníčkem

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

Praha - Kolony, zácpy, dopravní kolaps. To čeká dnes a o víkendu na všechny řidiče. A nejen tuzemské. Česko je křižovatkou Evropy a ta právě vyrazila na tradiční letní "migraci" na jih za sluníčkem a mořem.

Dva státní svátky, které nás čekají v úterý a ve středu plus konec školního roku rovná se skvěle načasovaná dovolená začínající tento víkend. Začalo to ale už včera - na začátku dálnice D1 na okraji Prahy, kde se auta "zhustila" už brzy odpoledne.

Ústřední automotoklub (ÚAMK) odhaduje, že největší nápor dovolenkářů bude v pátek odpoledne a také celou sobotu. Před kolapsem dopravy varují i ostatní evropské automotokluby.

Nejproblémovější by měla být tato místa: dálnice D1 u modernizovaných úseků a mezi Brnem a Vyškovem, dálnice D5 u Berouna, hlavní tah na České Budějovice u Benešova a průtah jihočeskou metropolí.

Silnice po celé republice budou tento víkend hustě posety i policejními hlídkami. Posílené budou i hlídky policistů z oddělení dopravních nehod, kteří budou připraveni co nejrychleji řešit případné kolize.

Dopravní experti očekávají komplikace i na silnici mezi Jihlavou a Želetavou, na výjezdu z Brna na Bratislavu nebo na Svitavy. Na dopravní komplikace se připravte a zvažte, ve kterou hodinu na silnici vyrazíte.

Stejně jako u nás začínají začátkem července prázdniny i v dalších částech Evropy. V pátek a sobotu se tradičně očekává kolaps zejména v místech, kde se platí mýtné - v Rakousku, Itálii, Slovinsku i Chorvatsku.

Témata:  dálnice silnice dovolená Chorvatsko

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy