reklama

Deník informuje o tom, že se Horáček už byl představit u KDU-ČSL a Starostů a nezávislých. A jak se zdá, zanechal dobrý dojem. Místopředseda lidovců Jiří Mihola připustil, že ho zahlédl a že „tam byl nějaký kontakt". Předseda STAN Petr Gazdík pak informaci o setkání s Horáčkem nechtěl potvrdit ani vyvrátit.

Sám potenciální prezidentský kandidát potvrdil, že nějaké schůzky s politickými stranami absolvoval. „„Pozvali mě i lidé z nejrůznějších politických entit. Naslouchal jsem jim," potvrdil listu, Ani on ale nechtěl být konkrétní. Nejmenovaný zdroj však deníku řekl, že je sice brzy, ale že Horáček zanechal dobrý dojem jak u lidovců, tak i u starostů.

Když ale dojde na otázku, zda by s podporou dané strany kandidoval, textař se prý vykrucuje. „Michal Horáček to vždy až skoro demonstrativně odmítne. V žádném případě to podle něj nesmí vypadat tak, že přišel žádat o nějakou podporu. S tím se pak dá těžko pracovat, strany chtějí být v prezidentské kampani vidět," dodal zdroj.

Horáček má přitom podle nedávno zveřejněného průzkumu SANEP také poměrně velkou podporu veřejnosti. Na prvním místě se sice umístil dosavadní prezident Miloš Zeman s 29,5 procenty, Horáček však byl druhý s 12,9 procenty.

„Ve druhém kole, které vychází z výsledků prvního kola, by pak v duelu stávajícího prezidenta Miloše Zemana a textaře, spisovatele a producenta Michala Horáčka, v červnových přímých volbách při účasti 61,8%, zvolila většina 56,2% voličů ve prospěch stávající hlavy státu. Michal Horáček by pak získal podporu 43,8% voličů," uvedla agentura.

Vzhledem k tomu, že Michal Horáček svou úvahu o možné kandidatuře v prezidentských volbách v roce 2018 zveřejnil teprve nedávno, je pravděpodobné, že by se mohl stát velmi výraznou osobností voleb. A to si jistě uvědomují i strany, které své kandidáty zatím hledají.