Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Landa se vysmál skupině PSH za píseň o Zemanovi: Uděluju vám cenu Nobelova kohouta

Daniel Landa (30. listopadu 2015)
Daniel Landa (30. listopadu 2015)
Foto: Reprofoto YouTube

Praha - Rapeři ze skupiny PSH natočili videoklip, v němž bojují proti nenávisti, xenofobii, prezidentu Miloši Zemanovi a dalším. Nyní ale sami sklidili posměch od zpěváka Daniela Landy.

Prezident Miloš Zeman, ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš, zpěvák Aleš Brichta nebo bojovník proti islamizaci Martin Konvička. Tito lidé a další se stali ústředním motivem nové české písně s názvem Fuck off, za níž stojí přední čeští rapeři.

Hvězdy českého rapu Orion a Vladimir 518 se v textu písně vyjadřují k aktuálním problémům na poli české společnosti, obhajují politiku Václava Havla a svobodu ve společnosti a naopak odsuzují ty, kteří podle jejich názoru proti této svobodě stojí. 

V textu písně se tak objeví jména jako Zeman, Babiš, Brichta, Konvička, ale i skupina Ortel. "Do píči s prorokem jenom jedný pravdy, chci svobodu, nechci šeď, svět jsou barvy," zpívají například umělci.

K videoklipu se na sociální síti vyjádřil i umělec a zpěvák Daniel Landa, který poznamenal, že rapeři bojují proti nenávisti písní, v níž se objevují fráze jako "fuck off" a celkově tak skladba působí spíše násilným dojmem.

Sám ale přiznal, že i on se někdy poplete. Raperům proto udělil cenu "Nobelova kohouta". "Zařazuji je do svého kohoutího spřežení vedle blázna Žita," dodal Landa, který si od vystoupení s živým kohoutem na předávání Slavíků v roce 2012 rád nechává říkat "kouzelník Žito.

Témata:  Daniel Landa

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy