Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze se střílelo, oběť má pět průstřelů. Tři podezřelí byli dopadeni

Městská policie Praha
Městská policie Praha
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Nejméně pět výstřelů prásklo v pátek večer u nákupního centra na pražském Zličíně. Postřelený muž skončil v nemocnici, dva podezřelé dopadli policisté v okolí, třetího vypátrali za pomocí psů i vrtulníku.

Střílelo se hned vedle parkoviště hypermarketu Globus před osmou hodinou, nikomu z nezúčastněných se naštěstí nic nestalo. "Střelba byla na linku 158 hlášena v 19:42. Dva muže se podařilo zadržet na místě, třetí uprchnul a pátrají po něm psovodi a vrtulník s termovizí," uvedla v devět hodin večer pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Výstřely z blíže nespecifikované zbraně zranily čtvrtého muže, kterého do nemocnice odvezla záchranka. Jeho zranění by podle Zoulové neměla být vážná. "Pacient, kterého jsme převezli na traumatologii, měl pět střelných zranění, což v Praze už dlouho nebylo. I přesto je naštěstí zraněný stabilizovaný a není v přímém ohrožení života," upřesnil mluvčí pražské záchranky Dominik Horn.

Ještě večer se policistům hledaného podařilo dopadnout. Všichni tři podezřelí by tak během noci měli být vyslechnuti kriminalisty z mordparty, kteří si případ převzali. Což by mimo jiné mohlo objasnit motiv střelby, který je dosud zahalen tajemstvím.

Podle webu aktu.cz do incidentu nebyli zapojeni čtyři lidé, ale mnohem víc - z místa se jich prý rozprchlo až šest.

Lidé, kteří před obchodním domem v tuto dobu parkovali, by měli zavolat na policejní tísňovou linku 158 a to i v případě, že nebyli svědky střelby. "Svým odpovědným přístupem tak usnadní kriminalistům práci a vyhnou se následnému předvolání k podání vysvětlení," dodala Zoulová. Vyšetřování je teprve na začátku a policie nyní nehodlá sdělovat žádné další informace.

Témata:  krimi střelba v ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy