Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Nymbursku explodovaly při požáru neznámé látky. Hoří dvoupatrová budova

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Velké Výkleky - Dnes dopoledne skončil zásah hasičů v areálu zemědělského družstva ve Velkých Výklekách na Nymbursku, kde v pátek večer vypukl požár provázený explozemi. Plameny zachvátily dvoupodlažní budovu.

Uvnitř byly uskladněny neznámé látky. Místo teď musejí důkladně prohlédnout vyšetřovatelé požáru, kriminalisté a experti z Technického ústavu požární ochrany.

"Někdo říká, že to byl sklad technického benzinu, někdo že tam byl toluen, někdo si myslí, že tam měli uskladněnou naftu," uvedl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík. Informace o tom, co je uvnitř, neměla ani Iva Schmidová, starostka Běrunic, pod něž Velké Výkleky patří. Areál je podle ní v majetku soukromé firmy.

Oheň se v pátek večer hasičům zhruba po dvou a půl hodinách podařilo dostat pod kontrolu a dohašovali zbylá ohniska. Přes noc na místě zůstávali místní dobrovolní hasiči a policisté. "Objekt jsme v noci střežili a asi ho budeme střežit dál, než se zjistí, co tam vlastně vybuchlo," uvedla policejní mluvčí Michaela Nováková.

Zdroj: YouTube

Plameny večer podle Holomčíka šlehaly až několik desítek metrů vysoko. Kouř ale stoupal vzhůru, takže nebyla ohrožena žádná z okolních obcí. Při požáru podle mluvčího explodovaly sudy, takže se hasiči nemohli dostat moc blízko k plamenům. "Byl to jeden výbuch za druhým," potvrdila starostka Schmidová.

Škoda na objektu, nikoliv na uskladněných látkách, byla předběžně vyčíslena na milion korun, uchráněné hodnoty na pět milionů.

Témata:  chemikálie požáry

Aktuálně se děje

17. června 2024 18:30

Univerzita nesouhlasí s odložením případu střelby na FF UK

Univerzita Karlova (UK) v pondělí podá stížnost proti policejnímu usnesení o odložení případu tragického prosincového útoku v budově Filozofické fakulty. Při střelbě zemřelo 14 lidí.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy