Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jmenuju se třeba Karel IV., řekl mladík policii a dal se na útěk. Dlouho ale neutíkal

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Několik případů rušení nočního klidu museli o uplynulém víkendu řešit pražští strážníci. V Zámečnické ulici na Praze 14 například obtěžovala skupinka lidí hlasitým křikem a hudbou uprostřed noci místní obyvatele. Domluva ale v tomto případě nestačila.

Strážníci tady našli zaparkované auto, ve kterém si skupinka lidí nahlas pouštěla hudbu a bavila se u ní. Na výzvu, aby předložili doklady, jeden muž reagoval slovy: "Nic vám neřeknu, vy buz***nti, nic se mnou neuděláte, jmenuju se třeba Karel Čtvrtý a narodil jsem se v patnáctém století." Pak se dal na útěk.

"Jeden člen hlídky ho po několika metrech doběhl a za použití hmatů a chvatů sebeobrany zpacifikoval. Protože se dotyčný pokusil o další útěk, byla mu přiložena ještě pouta," uvedla mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová.

Muž poté začal hystericky křičet, že je zraněný. Na dotaz hlídky nebyl schopen uvést, o jaká zranění se jedná. Když strážníci chtěli volat záchranku, řekl, že žádné ošetření nepotřebuje, že chtěl být jen zajímavý a dělal si legraci. Jednáním třiadvacetiletého muže se nyní budou zabývat úředníci správního orgánu.

Za poslední dva a půl měsíce už museli pražští strážníci řešit přes tři a půl tisíce oznámení týkajících se rušení nočního klidu.

Témata:  krimi Praha výtržnictví

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.